Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler ilk kez hakim karşısında

Cemaatçi medya soruşturmasında Nazlı Ilıcak, Altan kardeşler ve tutuklu diğer isimler bugün hakim karşısına çıkıyor.

“FETÖ’nün darbe girişimine iştirak eden medya unsurları soruşturması” adıyla haklarında dava açılan yazar Ahmet Altan, kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 17 sanıktan tutuklu bulunan 6'sı bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Çağlayan Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davada, Altan kardeşler, Ilıcak ve Ekrem Dumanlı için 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak’ın darbe girişimini öncesinden bildikleri, darbe girişimine zemin hazırlayan söylem ve propagandalarda bulundukları iddia ediliyor.

Bu üç isim hakkında, darbeye teşebbüs suçunu oluşturan, “Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Altan kardeşler ile Ilıcak’ın iddia edilen suçu "FETÖ" adına işledikleri ileri sürülerek, “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçlamasıyla ayrıca 7 buçuk yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası da talep ediliyor.