Namazın ilk rekatını kılıp cüzdan ve telefon çaldı...

Ankara'da hırsızlık yapmak için girdiği camide öğle namazının 4 rekatını kıldıktan sonra cemaat tekrar namaza durunca bir vatandaşın cep telefonu ile cüzdanını çalıp kayıplara karışan kişi, güvenlik kameralarına yansıdı.

İHA

Olay, Çankaya ilçesi Cebeci Mahallesi’nde bulunan Cebeci Camisi’nde meydana geldi.

Kurban Bayramı’nın 3. günü öğle namazı vaktinde camiye gelen bir kişi, cemaat ile birlikte namaza durdu. Öğle namazının 4 rekatını kıldıktan sonra cemaatin tekrar namaza durmasını bekleyen kişi, bir süre sonra harekete geçti ve bir vatandaşın cep telefonu ile cüzdanını alarak kayıplara karıştı. Namaz bittikten sonra telefon ve cüzdanının çalındığını fark eden Halil Alan, güvenlik kamerası kayıtlarını da alarak durumu polise bildirdi. 

Bir yıl içerisinde aynı hırsız tarafından ikinci kez telefonunun çalındığını söyleyen Alan, cüzdanındaki bin 200 lira nakit para ile değeri bin 300 lira olan telefonunun çalındığını ifade etti. Daha önce de başka hırsızlar tarafından 15 gün içerisinde 3 defa ayakkabısının çalındığını kaydeden Alan, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti.