Müezzinoğlu'ndan 'Aleyna Tilki' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, BBC'nin Türkiye'de ünlü tekstil fabrikalarında Suriyeli çocuk işçi çalıştırıldığı haberlerini yalanladı. Müezzinoğlu, 16 yaşında içkili mekanlarda sahneye çıkartılmak istenen Aleyna Tilki isimli kız çocuğu hakkında da açıklama yaptı.

DHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, BBC'nin Türkiye'de bazı tekstil fabrikalarında Suriyeli çocuk işçi çalıştırdığı yönündeki haberler ve 16 yaşındaki çocuğun içkili mekanlarda sahne almasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Müezzinoğlu, BBC'nin haberinin "art niyetli" olduğunu ileri sürerek şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye'de neticede çocuk çalışanlar var ve bakanlığımız çocuk çalışanlarla ilgili veya çocukların çalışmalarıyla yoğun bir eylem planı var. Projeleri var ve bu anlamda mücadelesi var. Onunla ilgili haber yapsa anlarım. Dünya markası ürünlerin Türkiye'de üretildiği bu noktaların kontrolörlüğünü yapan firma da diyor ki bizim üretim yaptırdığımız yerlerde çocuk işçi çalıştıranları biz tespit etmedik. Yani yine uluslararası bir boyutla da buradan da bir yalanlama geliyor. Art niyetli bir haber olduğunu ifade etmek isterim."

Aleyna Tilki isimli 16 yaşındaki çocuğun içkili mekanlarda konser organizasyonlarına ilişkin de konuşan Müezzinoğlu, "16 yaşındaki bir kızımızın alkollü mekanlarda çalıştırılıyor olması da yine kamuoyuna düştü. Bütün buralarda duyarlılığımız ve mücadelemiz daha güçlü olmalı" dedi.