Miraz bebeğe şimdi de sürgün!

Örgüt üyeliği” iddiasıyla suçlanan Gülistan Diken Akbaba, 7 aylık Miraz bebeğiyle Bakırköy Cezaevi’ne konulmuştu. Miraz bebek şimdi de sürgünle karşılaştı...

Hukuksuz bir kararla tutuklanan ve 7 aylık bebeğiyle cezaevine konulan Gülistan Diken Akbaba, hiçbir gerekçe gösterilmeden Bakırköy Cezaevi'nden Gebze'ye nakledildi.

Olayı Twitter'dan duyuran CHP'li Barış Yarkadaş, "Annesi Gülistan Akbaba cezaevinde olduğu için sekiz aydır aynı koşullarda yaşamak zorunda kalan Miraz bebeğin çilesi bitmek bilmiyor. Önceki hafta, balonu, oyuncağı ve taşıma alet 'Kanguru'su cezaevine sokulmayan Miraz, bu sabah yeni ve keyfi bir uygulamaya maruz kaldı. Cezaevi yönetimi, Miraz bebeğin annesi Gülistan Akbaba'nın hiçbir hukuki zorunluluk yokken, Gebze Cezaevi'ne nakledileceğini bildirdi" dedi.

Yarkadaş, yaşananları şu ifadelerle anlattı:

Gülistan Akbaba bunun üzerine konuyu avukatlarına ulaştırdı ve "nakil"in durdurulmasını istedi. Cezaevi yönetimi bu sırada dilekçenin sonucunu dahi beklemeden 'nakil'i gerçekleştirmek için harekete geçti. Anne Gülistan Akbaba, "Beni sürgün ediyor ve zorla götürüyorsunuz' diyerek duruma itiraz etti. Anne, "Bari bebeğimi havasız ve sıcak olan ring aracında taşımayın" talebinde bulundu. Cezaevi yönetimi bu talebe sıcak bakmadı. Anne, "Bekleyin babası gelsin ve çocuğu teslim alsın" dese de sonuç değişmedi. İdare "Kimseyi bekleyemeyiz' dedi. Ve yaşanan tartışma bebeğin avukata verilmesiyle bitti. Baba Cengiz Akbaba şu an yolda ve avukata teslim edilen bebeğini almaya gidiyor. Anne Gülistan Akbaba ise Gebze Cezaevi'ne ring aracıyla götürülüyor. Sekiz aylık bebeğe bu muameleyi maruz görenler; vicdanınızı nerede kaybettiniz? Bir anne ve çocuğunun en temel haklarını gasp etmek size yetmiyor; her gün yeni bir hak ihlali gerçekleştirmeseniz rahat edemiyorsunuz. Adında 'Adalet' olan bir partinin yönettiği Türkiye, tarihimizde görülmemiş zulümleri halka reva görüyor. Anneler sürgün bebekler mağdur ediliyor. "Mağdur edildik" edebiyatıyla iktidara gelenler, iktidarlarını zulümle ayakta tutuyor.