Milli Savunma Bakanı Işık'tan geri adım

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar tarafından tepkiyle karşılanan “Operasyon emri verildiği halde ‘şehit veririm’ endişesiyle operasyon yapılmadığı dönemi de biliyoruz” sözlerini revize etti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Operasyon emri verildiği halde ‘şehit veririm’ endişesiyle operasyon yapılmadığı dönemi de biliyoruz” sözlerinden geri adım attı.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre, askeri yetkileri arttıran ve güvenlik güçlerine yargı zırhı getiren düzenlemeleri önceki gün TBMM Genel Kurul’unda savunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, şunları söyledi:

“Bu kanunun temel amacı bu kahramanca yürütülen mücadelede etkin koordinasyonu sağlayacak hukuki zemini oluşturmaktır; belirsizlikleri ortadan kaldırmak, net bir hukuki çerçeve çizmektir. İkinci temel amacı da evet, her sabah şehit olacağını, o ihtimali göze alarak bu mücadeleyi yürüten TSK mensuplarımızın yarın herhangi bir haksız, yersiz ve mesnetsiz ithamla karşı karşıya kalmamaları için bunlara hukuki güvence getirmektir. Hukuki güvence layüsel olmak anlamına gelmiyor. Hiç kimsenin hukukun dışına çıkma hakkı ve yetkisi yoktur.”