Milletvekili 'Yeliz'in Fethullah Gülen övgüleri: Değerli Hocaefendi, irfanınız etkileyici

TBMM'de "Yeliz" sahte adıyla yayın yapan Ahmet Hamdi Çamlı'nın Fethullah Gülen övgüleri ortalığa saçılmaya devam ediyor.

Haber Merkezi

Bu gece TBMM Genel Kurulu'nda, açtığı sahte "Yeliz" isimli Twitter hesabıyla canlı yayın yapan AKP Mİlletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, deşifre olması üzerine hesabı kapatmıştı.

Fethullah Gülen hakkında övücü tweetler atan Çamlı'nın, Kasım 2013'te Milat gazetesinde, AKP ile Cemaat arasındaki "fitne"yi engellemek için Gülen'e "Değerli Hocaefendi" hitabıyla bir yazı kaleme aldığı görülüyor.

"Omuz omuza aynı istikamete saf tutan, derdi ve tasası aynı olduğuna inandığımız kardeşlerin arasına sokulan ciddi bir tefrika hararetle sürdürülmeye çalışılıyor..!" diyen Çamlı, AKP ile Cemaat arasındaki "fitne"nin önlenmesi için Gülen'den çağrı beklediklerini ancak başka bir şeyle karşılaştıklarını söylüyor:

Gözümüz kulağımız sorumluluk sahibi büyüklerde, Hocaefendi’ den gelecek  teskin edici çağrılardaydı ..!

Hizmetin müsebbibi Değerli Hocaefendi, sizlerden öğrendiğimiz kadarıyla, büyükler münakaşayı önlemeyi vazife sayanlardır. Hatta büyükler, kavgayı fitneyi önlemek için, günahı kebairden sayılan yalanın bile caiz olduğundan bahsederler...

Değerli hocaefendi, son günlerde bir kısım görsel ve sosyal medyada size ait olduğu belli olan  bir kısım video ve demeçler bizleri son derece endişelendirmektedir..! Bu açıklamalar sebebiyle Kardeş kardeşe, komşu komşuya, esnaf esnafa  endişe ile bakmaktadır..!

Çamlı, yazısında Fethullah Gülen'le tanıştığını, bu tanışma sırasında yanında Recep Tayyip Erdoğan ve Melih Gökçek'in de bulunduğunu, satır arasında söyleyiveriyor. AKP'li vekil, Gülen'den ne kadar etkilendiğini anlatıyor:

Değerli hocaefendi,  yıllar önce birkaç vesile zatıâlinizi ziyaret edip tanıma fırsatı bulmuştum...

Bir seferinde, zamanın RP İstanbul İl Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan beyefendi ve zamanın Ankara milletvekili Melih Gökçek beyle birlikte Altunizade’de en üst katta kullandığınız küçük bir mekanda sizinle birlikte 4-5 kişi  olmak üzere  tanıma fırsatı buldum ve nasihatlerinizi dinlemiştik..! Şahsınızda müşahede ettiğim tevazu, edep ve irfan son derece etkileyiciydi… Kardeşlik, birlik, beraberlik, hubbullah, hubbu Resulullah tavsiyelerinizden istifade edip, Milletin müşterek sıkıntıları ve çare yolları konuşulmuştu o meşverette…

Çamlı, yazısının sonunda, "bizim kayba tahammülümüz yok" diyerek, Gülen'den köprüleri atmamasını istiyor.