MHP'de tarih savaşı

MHP’de yaşanan kurultay krizi hız kesmeden devam ediyor. Çağrı Heyeti’nin açıkladığı tarihe tepki gösteren MHP Lideri Devlet Bahçeli, bu tarihteki kurultaya katılmayacağını belirterek, “Yargıtay 18. Daire Başkanı Mustafa Aysal’ı da divan başkanı seçerler artık” dedi.

MHP’de olağanüstü kurultay toplanmasına ilişkin Yargıtay’ın Çağrı Heyeti’nin görevlendirilmesine ilişkin kararı onamasının ardından Genel Merkez yönetimi kararı saygıyla karşıladığını açıklasa da MHP’de işler yine karıştı. MHP yönetimi, 10 Temmuz’da olağanüstü kurultay toplama kararı aldığını açıkladı. Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, Yargıtay kararı sonrası tavrı merak edilen Çağrı Heyeti ise dün toplanarak tüzük kurultayının 19 Haziran’da yapılmasına karar verdi. Çağrı Heyeti üyeleri Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç ortak açıklamada şunları kaydetti:

“Çağrı Heyetimiz tek yetkili ve görevli organ sıfatıyla Olağanüstü Büyük Kongrenin 19 Haziran tarihinde saat 10.00’da Ankara Büyük Anadolu Hotel’de yapılması hususunda karar almıştır. Bundan sonraki süreç içerisinde Çağrı Heyetimiz tarafından bu görev yerine getirilirken kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası hususunda MHP Genel Merkezimizle tüm iletişim kanallarımız açık olacaktır.”

MHP Genel Merkezi ise Çağrı Heyeti’nin bu kararını dün MYK toplantısında ele aldı. MYK’nın seçimli olağanüstü kurultayın 10 Temmuz’da toplanmasını onayladığı toplantıda Bahçeli, kongre sürecinin hukuki boyutunu geçmişteki örnekleri aktararak anlattı. Bahçeli, 10 Temmuz kararını açıklamalarına rağmen muhaliflerin ısrarla 19 Haziran’da kongre yapma çabasının “iyi niyetli” olmadığını kaydetti. Bahçeli, “Tüzük suçtur. 19 Haziran hükümsüzdür. Çağrı Heyeti’nin görevi sabah 10.00’da kapıda biter. Ne ben ne Genel Merkez olarak o salonda bulunacağız. Divan bile oluşturulamaz. Kendileri çalıp oynasınlar. Yargıtay 18. Daire başkanı Mustafa Aysal’ı da divan başkanı seçerler artık” ifadelerini kullandığı öğrenildi.