'Metin Topuz, Sarraf'ın konuşacağını biliyordu'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde, ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarrafla, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz arasında bir irtibat olduğunu dile getirdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, "İrtibat görevlisi olduğu açıklanan Metin Topuz'un her şeyden haberi olur da Rıza Sarraf olayından haberi olmaz mı?" diye sordu. Selvi, Sarraf ile Topuz'un anlaştığını ve Sarraf'ın ABD'ye böyle gittiğini iddia etti.

Selvi, "Metin Topuz ise 22 Mart günü WhatsApp hesabından açtığı, 'Zarrab' başlıklı grupta, 22 ay 31 gün önceden Sarraf'ın konuşacağını biliyor. 22 Mart 2016 saat 09.33'te WhatsApp'ta, "O İranlı çok yakında konuşmaya başlayacak"diyor. Kehanet olmadığı belli de Metin Topuz'un sözleri bir öngörü mü, yoksa bir pazarlığı mı gösteriyor? Takdiri size bırakıyorum" diye yazdı.

Selvi, kuşkularını dile getirdiğini ifade ederken, Sarraf'ın eşi şarkıcı Ebru Gündeş'e ise bir çağrı yaptı. Selvi, "O gün eşiyle birlikte Miami'ye uçan ünlü sanatçı Ebru Gündeş'in ne söyleyeceğini merak ediyorum" ifadelerini de kullandı.