Meral Akşener hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Uluslararası Savunma Danışmanlık Merkezi'nin (SADAT) kurucusu Adnan Tanrıverdi, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Uluslararası Savunma Danışmanlık Merkezi'nin (SADAT) kurucusu Adnan Tanrıverdi, 'Tokat ve Konya'da silahlı eğitim kampları bulunduğu' iddiasını gündeme taşıyan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

"Cumhurbaşkanı'na saldırmak isteyen muhalif gruplar, sözde biz Cumhurbaşkanı'na gizli ordu kuruyormuşuz." diyen Tanrıverdi, "Ne alakası var? SADAT'ın esas misyonu; İslam ülkelerine gelen tehdidi belirlemek. Buna karşı o ülkede güç geliştirmek. Bu gücün kullanılmasını planlama konusunda danışmanlık yapmak. Bu konuda silahlı kuvvetlerin ihtiyaç duydukları özel eğitim konularında eğitim danışmanlığı yapmak. Aynı zamanda ihtiyaç duyulan savunma sanayi ürünlerinin dost-müşterek üretilmesini ve de dost ülkelerden tedarikini temin edecek tarzda danışmanlık yapmak için kurulmuş bir şirkettir. Dolayasıyla öyle paralı askerlik, Türkiye içerisinde faaliyet göstermesi için biz bir savunma sanayi sektörünün yanında savunma hizmet sektörünün oluşması konusunda kanun teklifimiz var. Ve bizim devlet ricaline söylediğimiz; 'Bir iki şirketle olmaz. Bu tür şirketlerin sayısını artırınız ve bunu devlet Türk dış politikasının bir enstrümanı olarak kullansın" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'in SADAT ile ilgili iddialarını da değerlendiren Tanrıverdi, "Suç duyurusunda bulunduk. Tazminat davası açacağız. Doğru değil. Bizim Türkiye'de herhangi bir askeri üssümüz yok, silahlı bir unsur eğitmiyoruz. 'Paramiliter yapı oluşturuyor' derken, sivilleri silahlandırıyor demek istiyor. Böyle bir şey yok. Tamamen safsata, biraz daha ileri gidersek iftira" dedi.