Mehmet Ağar 'demokrasi nöbeti'nde konuşma yaptı!

1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlere ilişkin davaların bir numaralı sanığı, eski bakan ve emniyet müdürü Mehmet Ağar, 'demokrasi nöbeti'nde konuştu.

Adı faili meçhul cinayetler ve Susurluk'a karışan eski Adalet ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar İstanbul Kısıklı'daki 'demokrasi nöbeti'nde konuştu. Ağar'ın konuşma yapması sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Geçmişte Ağar ile çekişme içerisinde olduğu ileri sürülen eski MİT Kontr-Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, Susurluk Raporu sonrası MİT Müsteşarlığı’na yazdığı mektupta “Kanaatimce Mehmet Ağar, Cumhuriyet tarihinin en büyük suçlularından biridir. Mehmet Ağar ve karanlık çevresi bütün bu olaylardan sonra yine de tesirsiz hale getirilmez ise devletin yeraltına teslimi muhakkak olacaktır. Ağar ve yandaşlarının cezalandırılmaları, devlet olmanın gereğidir” demişti.

Ayrıca Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Ağar'a, 2011 yılında "Susurluk davası" kapsamında, "cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu ve yönettiği" gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası vermişti.