MEB açıkladı: İki yeni ara tatil…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitimde yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Selçuk yeni dönemde Nisan ve Kasım aylarında iki ara tatil olacağını söyledi. Yaz tatili iki hafta kısalacak, nisan ve kasım'da ara tatil olacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının Nisan ve Kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlandığını açıkladı.

Bakan Ziya Selçuk konuşmasında şunları kaydetti:

“Yeni çalışma takvimi ile öğrenciler, ara tatillerde dinlenme fırsatı elde etmenin yanında, öğrendiklerini kontrol edecek ve öğrenmelerini derinleştirecek. Ara tatiller öğrencilerin olası öğrenme eksikliklerinin derinleşmeden ve yeni konular eklenmeden telafi edilebilmesi için uygun bir zaman olarak planlandı."

ÖĞRETMENLERİN TATİL TAKVİMİ

"Öğretmenlerimizin tatil takviminde ise değişiklik olmayacak" diyen Selçuk şöyle devam etti: 

"Sadece eğitim yılı kapanışı ve açılışındaki seminer dönemlerinin birer haftası yıl içerisinde alınacak. Öğrencilerin tatilde olduğu ara dönemler, öğretmen ve okulların kurumsal işleyişe yönelik ara değerlendirmelerle gerekli iyileştirmeleri yapabilmeleri için de bir fırsat olacak. Ara Tatillerde veli toplantıları, zümre toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, kişisel ve sosyal gelişim etkinlikleri, okulların fiziki yenilenmeleri yapılacak.