Kuzey Kıbrıs'ta Erdoğan'a tepki

Kuzey Kıbrıs'ta yayımlanan Afrika gazetesi, Afrin operasyonuyla ilgili 'Türkiye'den bir işgal harekatı daha' manşetinin ardından dün saldırıya uğramıştı. Akşam saatlerinde gazeteye yeni bir saldırı çağrısı yapılmasına tepki gösteren Kıbrıslılar gazete önünde buluştu, saldırıyı engelledi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef göstermesinin ardından saldırıya uğrayan Kuzey Kıbrıs'taki Afrika gazetesinin önünde dün akşam yüzlerce Kıbrıslı dayanışma için toplandı.

Gün içerisinde gazete binasına yapılan saldırıların ve meclis binasının basılmasının ardından Ülkü Ocakları akşam saat 20.00’de Afrika gazetesi önünde buluşmak üzere bir çağrı yayımladı.

Bu çağrıya yanıt olarak Kuzey Kıbrıslılar saat 19.00’da gazete ile dayanışmak üzere Lefkoşa’da bulunan binanın önünde toplandılar.

Hedef gösterilip saldırıya uğrayan Afrika gazetesi önünde “geçit yok” çağrısı ile dayanışma için bir araya gelen yüzlerce kişi “Yaşasın birleşik Kıbrıs”, “Kıbrıs’ta barış engellenemez”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla Ülkü Ocaklarının planladığı bir başka saldırıya izin vermedi.