Konyaspor Başkan Yardımcısı: ByLock kullanmadığım ispatlandı

Konyaspor Başkan Yardımcısı Baydar, adına kayıtlı telefon hattında ByLock çıkmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Baydar, Konya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu adına kayıtlı şirketine ait telefon hattının bir şirket çalışanı tarafından kullanıldığını tespit edildiğini ve suçsuz olduğunun ispatlandığını söyledi.

Konyaspor Başkanlığı'ndan istifa eden Ahmet Şan'ın, "FETÖ" soruşturması kapsamında ByLock" kullandığı iddiasıyla Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade vermesinin ardından kulübün başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Ahmet Baydar hakkında da "ByLock" programını kullandığı yönünde iddialar gündeme geldi.

'GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKARILMASINI TALEP ETTİM'

Bunun üzerine Ahmet Baydar, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenlendi. Kendisi hakkında gerçeği yansıtmayan haberlerin maksatlı yapıldığını iddia eden Baydar, ''Söz konusu mecralara tarafıma isnat edilen suçlamaları yer alır almaz savcılığa ve yetkili mercilere başvurarak gerekli soruşturmanın yapılmasını ve şahsımın hiçbir şekilde ve hiçbir zaman FETÖ/PDY gibi illegal  hain terör örgütleri ile herhangi bir bağımın olmadığını ifade ederek gerçeklerin ortaya çıkarılmasını talep ettim'' dedi. 

BAŞKA BİRİSİ KULLANIYOR

Baydar, yapılan soruşturma sonucu suçsuz olduğunun ortayı çıktığını savunurken, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma evrağını kameralara gösterdi. 2017/39972 numaları soruşturma evrakında Ahmet Baydar adına kayıtlı telefon hattına ByLock adlı program yüklendiği, söz konusu hattın Ahmet Baydar adına kayıtlı olmasına rağmen başka bir şüpheli tarafından Ankara'da ikamet ederken kullanıldığının anlaşıldığı belirtildi.