Komünist Parti'den Adana'da 1 Mayıs açıklaması

Komünist Parti Adana İl Örgütü, "güvenlik" gerekçesiyle kentin polis ablukasına alınmasını protesto etti. Parti, Adana'daki eylem kararını geri çekerek Mersin'e çağrı yaptı.

Haber Merkezi

Adana'da 1 Mayıs, tertip komitesi ve polis tarafından "güvenlik" gerekçesiyle iptal edilmişti.

Kent polis ablukasına alınırken, Komünist Parti 1 Mayıs açıklaması yaparak emekçileri Mersin'deki 1 Mayıs'a davet etti.

Komünist Parti tarafından yapılan açıklama şöyle:

Basına ve kamuoyuna,

Adana'da tertip komitesi tarafından 1 Mayıs eyleminin iptaline karar verildi. İptal kararının hemen ardından Adana polis tarafından abluka altına alındı. Tüm kenti abluka altına almaya çalışlıyorlar, çünkü İşçi sınıfından, sınıfın örgütlü gücünden korkuyorlar. 1 Mayıs'ı, sokakları, meydanları terörize etmeye çalışıyorlar, çünkü 1 Mayıs'ın yalnızca bir gün olmadığının farkındalar.

Erdoğan hesaplaşmadan kaçma yolunu 1 Mayıs'ta kendi tarafını “polis gücüne” indirgemekte bulmuştur. Oysa 1 Mayıs Erdoğan'la hesaplaşma günüdür ve o da bunun farkındadır. 1 Mayıs'ı işçi sınıfının gerici iktidarla hesaplaşmasını gölgeler hale getirmemek için, emekçi halkımızı bu ablukanın altında ezdirmemek için Adana'da almış olduğumuz eylem kararını geri çekiyoruz.

Halkımızı Erdoğan'la hesaplaşmak için 16.30'da Mersin Cumhuriyet Meydanı'na, Komünist Parti kortejinde buluşmaya çağırıyoruz

Söyleyecek sözümüz, soracak hesabımız var, 1 Mayıs'ta ve sonrasında.