Komünist LGBT’ler Onur Haftası’nı karşılıyor

Komünist LGBT’ler Onur Haftası’nı İstanbul ve İzmir’de düzenlenecek bir dizi etkinlikle karşılıyor. Etkinliklerde "Sınıf mücadelesinde LGBT'ler" ile "Türkiye, Avrupa ve Küba'da LGBT hareketi" konuları ele alınacak, film gösterimi yapılacak.

Haber Merkezi

Komünist LGBT’ler Onur Haftası’nı İstanbul ve İzmir’de düzenlenecek bir dizi etkinlikle karşılıyor.

İZMİR

Etkinliklerin iki 19 Haziran Pazartesi saat 19.30’da İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde (NHKM) gerçekleşecek. Buradaki panelde Türkiye, Avrupa ve Küba’da LGBT hareketi konuşulacak. Komünist LGBT’lerin José Martí Küba Dostluk Derneği (JMKDD) İzmir temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği etkinliğe, Psikiyatri Uzmanı-Cinsel Terapist Uzm. Dr. Nezaket Kaya ve JMKDD’den Taylan Beklergül konuk olacak.

İSTANBUL

20 Haziran Salı saat 20.00’de İstanbul’da Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Yılmaz Güney Salonu’nda gerçekleşecek etkinlikte, İngiltere’deki büyük madenci grevine LGBT’lerin verdiği desteğin hikayesini anlatan 2014 yapımı “Onur” (Pride) filmi gösterilecek. Etkinlik LGBT’lerin sınıf mücadelesindeki yerinin tartışılmasıyla devam edecek.

SINIF MÜCADELESİNDE LGBT'LER

İstanbul'daki ikinci etkinlik 21 Haziran Çarşamba saat 20.00’de Kadıköy NHKM Ruhi Su Salonu’nda gerçekleşecek. “Sınıf Mücadelesinde LGBT’ler” başlıklı söyleşide, LGBT mücadelesinin niçin sınıf mücadelesinden ayrılamayacağı ve sınıf eksenli bir LGBT mücadelesinin mümkün olduğu ele alınacak. Cinsiyet normlarının ve cinsel kimliklere yönelik baskının sona ereceği bir sosyalist toplum yaratmak için nasıl örgütlenileceğinin tartışılacağı etkinlikte soL Haber Portalı editörü, gazeteci Ahmet Çınar ve Komünist LGBT'lerden Nilda Baltalı konuşacak.

Komünist LGBT’ler Facebook hesaplarından yaptıkları duyuruda, Onur Haftası etkinliklerine tüm emekçi LGBT’leri ve ayrımcılık karşıtlarını davet ettiklerini açıkladı.