Kılıçdaroğlu: Beni derinden yaraladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TSK'nın 18 Mart afişleri için, "Beni derinden yaraladı. Mustafa Kemal Atatürk hepimizin ortak paydasıdır. Bu ülke için emek harcamış mücadele etmiş. Bu ülkenin insanları Kur'an'ı kendi dillerinden okusun diye Türkçe mealini yazdırmış" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, TSK'nın 18 Mart için hazırladığı afişlere tepki gösterdi.

Afişler için "Beni derinden yaraladı. Mustafa Kemal Atatürk hepimizin ortak paydasıdır. Bu ülke için emek harcamış mücadele etmiş. Bu ülkenin insanları Kur'an'ı kendi dillerinden okusun diye Türkçe mealini yazdırmış. TBMM'yi kurmuş ve açılış gününü çocuklara armağan etmiş. Mustafa Kemal hepimizin ortak değeridir. Bunu görmezden gelmek kabul edilemez" diyen Kılıçdaroğlu, referandum sonuçlarına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

Parti olarak anket yapmıyoruz ama diğer sonuçlar geliyor. Şundan kesin olarak eminim bu ülke demokrasiyi seviyor. Parlamentosunu seviyor, 23 Nisan'ı bayram ilan etmiş. Bizim görsellerimzde saçı örgülü kız çocuğu var. O kız çocuğu 23 Nisan'ın bize armağanıdır. O kız çocuğu 'bana 23 Nisan'ı bayramını veren Meclis'ime dokunmayın' diyor. Bir şekliyle işin özü budur. Milli irade madem ki Meclis'te tecelli ediyor, ve cumhuriyetin hiçbir döneminde tek adamlık olmadı. Atatürk tek adamdı diyorlar. Hiç alakası yok. Mustafa Kemal Atatürk'e Meclis'e feshi yetkisi verilmek isteniyor ama reddediliyor teklif. Biz Atatürk'ü severiz ama milli iradeyi kimse fesh edemez diyor iki milletvekili ve teklif reddediliyor. Sivas Kongresi'nde de tek adam yoktur. Tıbbiyetli Hikmet Atatürk'ün karşısına çıkar der ki 'Mandayı reddediyoruz, siz destekliyorsanız sizi de reddediyoruz'. Biz rejimi değiştiriyoruz. Tek adam, her şeye yetkili. Tek adam hata yaparsa bedelini ülke ödeyecek. Suriye'de, Irak'ta, Rusya'da hata yaptılar bedelini ödüyoruz. Hala Putin, Trump bizi kurtaracak mı? Üst akıl var diyorlar. Bırakın kardeşim bu ülkenin insanının sağduyusuna güveniyorum.

TSK'nın 18 Mart afişleri