Karşıyaka'da 3 bin kişi 'Andımız'ı okuyarak o müdürü protesto etti

İzmir Karşıyaka'da geçen hafta 'Andımız'ı okumak isteyen öğrencileri azarlayan okul müdürü protesto edildi. Yaklaşık 3 bin Karşıyakalı hep bir ağızdan 'Andımız'ı okudu.

DHA

İzmir'de, Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'nde (KARGEM) yeni eğitim sezonu törenle başladı.

Öğrenciler, veliler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan yaklaşık 3 bin kişi, törende 'Andımız'ı okudu. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Burası kendini bilmezlerin tabiri ile 'Dingo'nun Ahırı' değil, Cumhuriyet'in kalesi ve Atatürk'ün ilçesi Karşıyaka'dır" dedi. KARGEM'in de bulunduğu Bahçelievler Katlı Pazaryeri'nde düzenlenen törene yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Yüzlerce KARGEM'li çocuk ve gencin okuduğu Andımız'a tüm katılımcılar hep bir ağızdan eşlik etti. Törende İzmir Marşı da çalındı. Tüm katılımcılara bayrak ve Andımız metninin dağıtıldığı etkinliğin ardından, öğrenciler için ilk ders zili çaldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, "Burası Cumhuriyet değerlerini yılmadan savunan, Atatürk ilke ve devrimlerini yorulmadan koruyan ve en büyük emanetimiz Zübeyde Hanım'ın hatırasını sonsuza kadar yaşatacak olan Karşıyaka'dır. Burası, kendini bilmezlerin tabiri ile 'Dingo'nun Ahırı' değil, Cumhuriyet'in kalesi, Atatürk'ün ve Zübeyde Annemizin ilçesi Karşıyaka'dır. Bunu herkes bilmek ve öğrenmek zorundadır. Bu zor zamanlarda bizi düzlüğe çıkartacak olan da Cumhuriyet'tir, Atatürk ilke ve devrimleridir" dedi.