Kadıköylüler, Kurbağalıdere'yi ölüm deresi haline getiren Topbaş'ı protesto etti

Kadıköy’de halk sağlığını tehdit eden Kurbağalıdere’nin ıslah çalışmaları sırasında 2 işçinin ve zehirli çamur taşıyan kamyonun çarpmasıyla Şule İdil Dere'nin hayatını kaybetmesi üzerine bugün Kadıköylüler sokağa çıktı. Yoğurtçu Parkı'ndaki eylemde "Kurbağalıdere ölüm saçıyor" başlıklı bir açıklama yapan Kadıköy Kent Dayanışması üyeleri, tüm yurttaşları İBB yönetimine karşı…

Haber Merkezi

Kadıköy’de halk sağlığını tehdit edecek derecede kirlilik saçan Kurbağalıdere’nin ıslah çalışmaları sırasında 2 işçinin hayatını kaybetmesi ve Şule İdil Dere'nin zehirli çamur taşıyan kamyonun çarpmasıyla hayatını kaybetmesi üzerine bugün Kadıköylüler sokağa çıktı. Yoğurtçu Parkı'ndaki eylemde "Kurbağalıdere ölüm saçıyor" başlıklı bir açıklama yapan Kadıköy Kent Dayanışması üyeleri, tüm yurttaşları İBB yönetimine karşı mücadeleye çağırdı. 

Yoğurtçu Parkı'nda toplanan Kadıköy Kent Dayanışması üyeleri, önceki gün parkta yürüyüşe çıkan Şule İdil Dere'nin ölümüne yol açan olaylara tepki gösterildi. 

Okunan basın açıklamasında, Kadıköylülerin çilesi haline gelen Kurbağalıdere ıslah çalışmasının zehir ve ölüm saçmaya devam ettiği vurgulandı.

"PLANLAMA İLKELERİ, MÜHENDİSLİK KURALLARI DİKKATE ALINMIYOR"

Perşembe akşamı Yoğurtçu Parkı'nın içinde yürüyüş yapan Şule İdil Dere'nin, zehirli çamur taşıyan kamyonun çarpmasıyla hayatının baharında yaşamdan, ailesinden, arkadaşlarından kopartıldığının hatırlatıldığı açıklamada şöyle denildi: 

"Bu cinayetin sorumlusu İBB ve Kadir Topbaş'tan başkası değildir. İşçiyi köle görüp iş güvenliği ve tedbirleri almayan, İstanbul'u inşaat alanına çeviren; insanın, doğanın, kentin, yaşamın ve tüm canlıların düşmanı bu zihniyet bu cinayetin sorumlusudur. Belediyecilik anlayışı rant üzerine kurulu olan Kadir Topbaş kamu ya  değil yandaşlarına hizmet etmektedir. İBB geçen yıl dere zehirli çamurdan kaynama noktasına geldiğinde, yalnızca katı atıkları temizleyerek şov yapmış 'Kurbağalıdere'de yüzülecek hale geldi' diyerek İstanbul halkına yalan söylemiştir. Gerçek ortadadır. Bir yılda bitecek proje, planlama ilkeleri ve mühendislik kuralları  dikkate alınmadığı için 3 yıldır bitirilememiştir. Kadir Topbaş ve İBB yönetimi Kadıköy Halkına ve tüm İstanbul halkına karşı suç işlemektedir."

"KADİR TOPBAŞ DERHAL YARGILANMALIDIR"

İBB'nin, Kurbağlıdere ıslah projesinin yapımı ve uygulaması aşamasında bir çok teknik hata yaptığının vurgulandığı açıklamada şu cümlelere yer verildi: 

"Kurbağalıdere yüz binlerce kişinin sağlığını yaydığı metan gazıyla, bakterileriyle tehdit etmeye devam ediyor, zehirliyor ve artık öldürüyor. İktidarın ve İBB nin düzenlemeleriyle rant ve yağmalama alnına dönen İstanbul'da   hergün iş cinayetlerine ve hafriyat kamyonları terörüne şahit oluyoruz. Buna rağmen Kadir Topbaş ve İBB yönetimi hiç bir şey olmamış gibi koltuğunda oturuyor, hesap vermiyor, siyasi iktidar tarafından korunuyor. 2015 yılında, Kadir Topbaş ve İBB yönetimi için yaptığımız suç duyuruları geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı tarafından reddedildi. Bu suçun üzerini örten Bakanlık da İBB kadar suçludur. Kadir Topbaş derhal yargılanmalıdır, görevden alınmalıdır!"