İzmir'deki orman yangınına 2 bin kişilik ekip ile müdahale ediliyor

İzmir'in Menderes ilçesinde dün makilikte başladıktan sonra ormanlık alana yayılarak geniş bir çevrede etkili olan yangına Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 2 bin personel ile 9 helikopter, 4 uçak, 128 arazöz ve 11 dozerle müdahale ediliyor.

İzmir'in Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi yakınlarında dün 12.55'de makilik arazide başlayan ve çevredeki ormana sıçradıktan sonra geniş bir alanda etkili olan yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürüyor.

Yangın söndürme çalışmalarına, Orman Genel Müdürlüğüne bağlı çevre il ve ilçelerdeki ekiplerden 2 bin personel, 9 helikopter, 4 uçak, 128 arazöz ve 11 dozerle katılıyor.

Belli bölgelerde kısmen kontrol altına alınan yangın, Tahtalı Baraj Gölü havzası çevresi ile Gümüldür Mahallesi'nin bulunduğu ilçenin Güney, Batı ve Kuzeybatı istikametinde ilerlemeyi sürdürüyor.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'in de katıldığı söndürme çalışmasında tüm ekipler, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün Menderes-Gümüldür yolu üzerinde oluşturduğu kriz merkezinden yönlendiriliyor.

Ekiplerin yangını söndürmek için yoğun çaba harcamasına karşın, ormanlık alanda yer yer büyük alevlenmeler görülüyor.

Yangın nedeniyle gökyüzünü is bulutu kaplarken, dumandan etkilenmelerin önüne geçilmesi için Menderes-Gümüldür yolu da çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Jandarma ekiplerinin önlem alarak kontrol noktası oluşturduğu yolda sadece görevli kişilerin araçlarının geçişine izin veriliyor.