İTÜ'de 2 öğrenci 'cumhurbaşkanının haysiyetini zedeleme' iddiasıyla disipline verildi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa yerleşkesinde Nisan ayında Komünist Parti'nin 1 Mayıs'a çağrı broşürünü dağıtan 2 öğrenciye, "Cumhurbaşkanının haysiyetini zedelemek" suçlamasıyla disiplin soruşturması başlatıldı.

Haber Merkezi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa yerleşkesinde Nisan ayında Komünist Parti'nin 1 Mayıs'a çağrı broşürünü dağıtan 2 öğrenciye, "Cumhurbaşkanının haysiyetini zedelemek" suçlamasıyla disiplin soruşturması başlatıldı.  

1 Mayıs öncesinde Komünist Parti tarafından hazırlanan ve Türkiye'nin pek çok kentinde dağıtılan 1 Mayıs'a çağrı bildirisini İTÜ Ayazağa yerleşkesinde dağıtan 2 öğrenciye disiplin soruşturması başlatıldı. Üyesi oldukları partinin bildirisini 21 Nisan günü Ayazağa yerleşkesi yemekhanesi önünde dağıtan Makine Fakültesi'nin 2 öğrencisi, "Cumhurbaşkanının haysiyetini zedelemek"le suçlandı. Disiplin soruşturmasında görevlendirilen Prof. Dr. Haluk Erol, öğrencileri ifade vermeye davet etti. 

Ülkenin her yerinde dağıtılan, herhangi bir soruşturmaya ya da davaya konu olmayan yasal bir bildirinin İTÜ'de dağıtılmasının suç olarak değerlendirilmesi ve disiplin soruşturması başlatılması öğrencler arasında şaşkınlıkla karşılandı.