İstanbul'da yeni uygulama: Gericilerin saldırısından korkan esnaf birayı kırmızı bardakta veriyor

AKP'nin alkol ve sigara yasakları yetmezmiş gibi, bir de mahallede gerici saldırı tehlikesiyle karşı karşıya kalan mekan sahipleri çözümü "kırmızı bardakta" buldu. Daha önce "sanat galerisinde içki içiliyor" diye mekanlara saldırılan Karaköy'de "önlem olarak" içkinin kırmızı bardakta servis edilmesi uygulaması başladı.

Serdar Nazım Yüce

İstanbul Karaköy'de alkollü içeçeklerle ilgili ilginç bir uygulama başladı. Gericilerin saldırısından korkan bir mekan, içkilerin renkli bardaklarda servis edilmesini şirket kuralları arasına yazdı. Daha önce bölgede, sergi ve konserlerin "içki içiliyor" denilerek basılmasına şahit olunmuştu. 

Dün gece, İstanbul Karaköy'de bir mekanda oturan iki arkadaş, mekanın "kırmızı bardak" uygulamasıyla karşılaştı. Mekanın kapalı kısmında oturup bira içen, açık alanda masa boşalınca da biralarıyla oraya yönelen iki arkadaş, garsonun masaya iki adet kırmızı renkli bardak getirmesini anlayamadı.

Masaya kırmızı bardak bırakılmasının nedenini soran müşteriler, garsonlardan dışarıya içki servisinin şişeyle yapılmadığı, eğer içki içmek istiyorlarsa kırmızı bardaklarda içilmesi gerektiği yanıtını aldı. Müşteriler, gerekçe olarak yakında cami olduğunu söyleyen garsona itiraz edince başka bir garson masaya geldi ve "hesabınızı kesiyim isterseniz" diyerek, iki arkadaşı kaldırmaya çalıştı. İki arkadaş, kalkmayı reddetti ancak kırmızı bardaklar masada durmaya devam etti.

Olayın yaşandığı mekan, Karaköy'de Kılıç Ali Paşa Mescidi'nin aynı isimli sokağında bulunuyor. 

İDDİALAR DOĞRU
Olayın muhatabı müşterilerin şikayetleri üzerine söz konusu mekanı arayarak iddiaları sorduk. Telefonla ulaştığımız mekan yetkilisi, iddiaları kabul etti. Renkli bardak servisinin doğru olduğunu belirten yetkili, alkollü içecek servisini yalnızca iç kısma yaptıklarını, dışarıdaki masalara oturan müşterilere ise renkli bardaklarda alkol servisi yaptıklarını ifade etti. Konuyla ilgili herhangi bir uyarı alıp almadıklarını sorduğumuz yetkili, "Hayır. Bu bizim kendi koyduğumuz bir kural. Yakında cami olduğu için böyle bir uygulamamız var" dedi.

'SAYGIMIZDAN DOLAYI'
Söz konusu uygulamayı "saygımızdan dolayı" ifadeleriyle savunan mekan yetkilisi, soL'a konuyla ilgili şikayette bulunan müşterilere, tekrar bira istediklerinde o biraları koymak için renkli bardakları masada bıraktıklarını söylediklerini belirtti.