İstanbul'da 'çağrı merkezi' operasyonu: Onbinlerce kişinin telefon numarası...

İstanbul'da yapılan "çağrı merkezi" operasyonunda dolandırıcılık faaliyeti yürüten şahısların elinde onbinlerce kişinin cep telefonu numarası olduğu belirtildi.

DHA

İstanbul'da kurdukları "çağrı merkezi" aracılığı ile sözde bazı kamu kuruluşlarından aradıklarını söyleyerek "çekiliş yaptık cep telefonu kazandınız", "borcunuz var ödemezseniz icra gelecek", "Çeyrek altın kazandınız" diyerek, vatandaşları dolandıran kişilere polis baskın yaptı. Operasyonda 50 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin vaat ettikleri cep telefonu yerine vatandaşlara, poşet çay, masaj kremi, cinsel içerikli haplar, bozuk kol saatleri ve cep telefonlar gibi eşyalar gönderdikleri öğrenildi. 

Dolandırıcılıkta kullanılan 56 bilgisayar polis tarafından incelemeye alındı. Bilgasayarlarda şu ana kadar on binlerce kişinin cep telefon numaraları ve bazı özel bilgilerinin bulunduğu öğrenildi. Bilgisayarların incelemesi sürerken şüphelilerin bu bilgileri nasıl temin ettiklerinin ortaya çıkarılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.