İstanbul'a turkuaz renkli, tarifesi pahalı lüks taksi geliyor!

ÖTV indirimi sonrasında lüks taksi hizmeti birçok ilde başlarken sıra İstanbul'a geldi. Ancak lüks takside indi-bindi ücreti normalden farklı olarak yüzde 15 zamlı yani 9.95 lira olacak. Lüks taksiler, diğer sarı ticari taksilerden ayırt edilebilmesi için turkuaz renkte olacak.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da indi-bindi tarifesiyle yeniden gündeme gelen sarı ticari taksiler, şimdi de lüks çeşitleriyle konuşulacak. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, lüks taksilerin İstanbul'da yakın zamanda görülebileceğini söyledi.

TARİFESİ DAHA PAHALI, RENGİ TURKUAZ

Yenişafak'ın haberine göre, taksilerde konforun artmasını istediklerini ifade eden Yahya Uğur, “ÖTV muafiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenince, lüks taksilerde taksimetre ücretlerinin yüzde 15 zamlı uygulanmasına karar verildi. Karara göre D segmenti taksi kullananlar bu imkândan yararlanabilecek. Elektrikli otomobiller için de lüks taksi şartları geçerli olacak. Lüks taksilerde taksimetre açılış ücreti 3.95, kilometre 2.40, indi-bindi 9.95 olacak. Araç değiştirme yaşı lüks taksilerde 8 yıl olacak. Lüks taksiler normal taksilerde ayırt edilebilmesi için turkuaz renkte olacak” dedi.