İstanbul'a 24 saat sela okunacak anıt inşa ediliyor: 15 Temmuz'da açılacak!

İstanbul'da adı "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü çıkışında şehitler abidesi inşa ediliyor. Anıtta 15 Temmuz'da ölenlerin adı yazılı olacak. Anıtın etrafındaki kademelerde Kuran okunup dua edilebilecek. Ayrıca anıtta 24 saat sela okunacak.

İstanbul'a 24 saat sela okunacak anıt yapılıyor. 

Sabah'tan Hasan Ay'ın haberine göre, adı AKP tarafından "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü'nün Anadolu yakası çıkışına inşa edilen "15 Temmuz Şehitler Abidesi"nin detaylarını anıtın mimarı Hilmi Şenalp anlattı. Şenalp, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde açılışı yapılacak abidenin eşkenar beşgen bir plana oturan ve yine beşgen şeklinde üretilen bir geometriye sahip bir kubbe olduğunu söyledi. Kubbenin taşıyıcısı çelik yapının üzerine 5 santimetre kalındığında Kefken taşı uygulanacağını belirten Şenalp, kubbe açıklığının 11 metre, yüksekliğinin 9.5 metre olduğunu kaydetti.

Kubbenin beş köşesinde beş kemer bulunduğunu belirten Şenalp, anıtta 15 Temmuz'da ölen 249 kişinin adının yazılı olacağını söyledi.

 

24 SAAT SELA OKUNACAK

Şenalp, "Ziyaretçiler bu merkezin etrafındaki kademelerde oturup gece gündüz her an okunacak selayı dinleyip dileyenler Kuran okuyup dua edebilecek" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısında bir abide yapmak için çalışma başlattı. Her iki anıt, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.