Isparta'da tarihi bölgeye mermer ocağı yıkımı!

Isparta'nın Çukurca ve Kesme köylerine yapılmak istenen mermer ocağının neden olacağı yıkım bölgede yaşayan yurttaşların büyük tepkisini çekti. Projenin durdurulması için imza kampanyası başlatılırken, hukuki girişimler de sürüyor.

Isparta’nın Çukurca ve Kesme köyleri, bölgeye yapılmak istenen mermer ocağı tehdidi altında.

Köylerde yaşayan yurttaşlar projeye büyük tepki gösterirken, hem hukuki girişimlerini sürdürüyor hem de change.org üzerinden projeye karşı imza kampanyası düzenliyor.

Hürriyet'ten Ceren Deniz'in haberine göre, Yukarı Köprüçay Havzası’nda yer alan Çukurca Köyü’nde mermer ocağı için ruhsat verilen 100 hektarlık saha, Köprülü Kanyon Milli Parkı’nın bitişiğinde yer alıyor. Bölge aynı zamanda Türkiye’nin en uzun ikinci kültür rotası olan St.Paul Yolu üzerinde. 

Yukarı Köprüçay Havzası Koruma Platformu, “Önemli kültür rotalarından biri olan St. Paul Yolu’nun da bir bölümünü kapsayan mermer ocağı sahası, bölgenin el değmemiş doğasını sonsuza kadar yok edecek. Mermer ocağı, aile çiftçiliği ile küçük ölçekli tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan yerel halkın da yaşam alanlarını olumsuz etkileyecektir. Yetkililerden bir an önce bu yanlış uygulamadan dönülmesi çağrısında bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.