İsmail Kahraman geçen yıl da 'Allah lafzı anayasada yer almalıdır' demişti!

"Laiklik yeni anayasada olmamalı" sözleriyle gündeme oturan TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın daha önce de bazı "gerici" ve "siyasal islamcı" sözler sarf ettiği ortaya çıktı. Kahraman, geçen yıl Kasım ayında, "Allah lafzının anayasada yer alması gerektiğini" söylemişti.

Haber Merkezi

"Laiklik yeni anayasada olmamalıdır, dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım" diyen İsmail Kahraman, daha önce de "gerici" ve "siyasal islamcı" söylemleriyle gündeme gelmişti. Kahraman, geçen yıl, "Allah lafzı anayasada yer almalıdır" demişti. 

Sosyal medya, İsmail Kahraman'ın yeni anayasa ile ilgili skandal sözlerini konuşurken, TBMM Başkanı'nın anayasa hakkındaki gerici söylemleri, daha önce de tepkilere yol açmıştı. 

"ALLAH LAFZI YENİ ANAYASADA YER ALMALIDIR" DEMİŞTİ!

İsmail Kahraman, geçen yıl Kasım ayında TBMM Başkanlığı'na aday gösterildiğinde, “Yeni Anayasa’da Allah lafzı mutlaka yer almalıdır” demişti. 

Kahraman'ın bu önerisi, kurucusu olduğu Birlik Vakfı’nın hazırladığı anayasa teklifinde de yer almış, bu sözler infial yaratmıştı.

Kahraman, katıldığı televizyon programında yeni bir hukuk sistemi gerekliliğini şu sözlerle ifade etmişti:

“Kulağına ezan okunarak İslam hukukuna göre doğuyorsun, büyüyorsun; İsviçre Medeni Kanunu’na göre muamele görüyorsun, suç işliyorsun; İtalyan kanunlarına göre ceza alıyorsun; ticareti Alman ticaret kanununa göre yapıyorsun; Fransız idare sistemine göre idare ediliyorsun ve ölüyorsun; yine İslam hukukuna göre musalla taşına konup, defnediliyorsun. Sadece doğum ve ölüm esnasında kendimize ait bir hukuk var. Adil bir Türkiye için hukuk sisteminin baştan dizayn ederek, kendimize ait, genlerimize uygun bir anayasanın yapılması gerekiyor.”