'IŞİD için savaşan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı sayısı nedir?'

CHP Milletvekili Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Suriye’de IŞİD için savaşan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı sayısı nedir?” diye sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Suriye’de IŞİD için savaşan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı sayısı nedir?” diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“AKP Hükümetinin ‘yasadışı eğitim kurumu açmak’ eylemini suç olmaktan çıkarması sebebiyle toplam kaç IŞİD örgüt üyesi hakkında suçlama yapılamamaktadır?

Türkiye genelinde illere göre ve Ankara – İstanbul ilçelere göre 3 Mart 2017 tarihi itibariyle, IŞİD’in militan yetiştirmek için toplam kaç yasadışı ‘okul’ açtığı tespit edilmiştir?

Tespit edilen bu yasadışı okullar ile ilgili olarak AKP Hükümeti ne tür işlemler yapmıştır?

Tespit edilen bu yasadışı okullarda militan yetiştirmek için çocuklara eğitim verenler kimlerdir ve bu kişiler hakkında AKP Hükümeti ne tür işlemler yapmıştır?

Türkiye genelinde illere göre 3 Mart 2017 tarihi itibariyle toplam kaç IŞİD üyesi tespit edilmiştir?

Türkiye genelinde illere göre 3 Mart 2017 tarihi itibariyle toplam kaç kişi IŞİD üyeliği sebebiyle tutuklanmıştır?

Türkiye’de insanları IŞİD’e yönlendiren vakıf ve derneklerin olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, Türkiye’de insanları IŞİD’e yönlendiren vakıf ve dernekler hangileridir?

Suriye’de IŞİD için savaşan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı sayısı nedir? İllere göre dağılımı nedir?

IŞİD’in Suriye’den çıkarılması durumunda Türkiye’ye yönelecek, yerleşecek IŞİD militanı sayısı nedir? Bu konuyla ilgili alınmış ya da alınacak önlemler var mıdır?

İnternette Türkçe IŞİD propagandası yapan internet sitesi, sosyal medya hesabı sayısı kaçtır? Bu site ve hesaplardan kaç tanesi kapatılmıştır?”