İçişleri Bakanı'ndan Gülmen ve Özakça'ya: Biz çocuklarımızı terörist olarak eğitsinler diye okula göndermiyoruz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açlık grevindeyken skandal bir kararla tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça hakkında "Biz çocuklarımızı terörist olarak eğitsinler diye okula göndermiyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açlık grevinde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça hakkında "Biz çocuklarımızı terörist olarak eğitsinler diye okula göndermiyoruz" ifadesini kullandı.

Ankara'da konuşan Bakan Soylu, "Bunlar terör örgütü adına birçok eylemin altına imza atmışlar" diye konuştu.

 

Soylu'nun açıklamaları şöyle:

Nuriye Gülmen'i zamanında Fehriye Erdal'a yaptıkları gibi şirin gösteriyorlar. Böyle bir mağduriyetler, şirinlikler. Ben size Nuriye Gülmen'in kim olduğunu söyleyeyim. DHKP-C'nin açık alan yapılanması içinde olduğu gerekçesiyle hakkında arama kararı çıkarılıyor. Daha sonra yakalanıyor, gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, 1 Nisan 2015'te salındıktan sonra örgüte yönelik bir operasyon sırasında yeniden gözaltına alınıyor. 10 Nisan 2015'te açığa alınıyor. Arkadaşlarımız uzun bir liste vermişler.

Afiş asma, örgüt adına çalışma, örgüt adına açıklama yapma ve bunların ötesinde birçok şey. Bu anlattıklarım OHAL'den çok önce. DHKP-C'nin memur yapılanması, devrimci memur hareketi içerisinde yer aldığı bütün raporlarda yazıyor. Bu mu şimdi akademisyen? OHAL'den sonra 25 kez gözaltına alınmış. Sonra greve başlamışlar. Yiyorlar, içiyorlar, ertesi sabah 9'da oradaki yerlerine gidiyorlar. Doktora muayeneye gidiyorlar, kendi istedikleri gibi rapor vermedi diye doktoru hedef gösterip linç etmeye çalışıyorlar. Meclis'teki iki parti de bunlara sahip çıkan, bunları mağdur gibi gösteren bir anlayış ortaya koyuyorlar. Böyle bir kişiye devletin neden maaş verdiğini, çocuklarımızın eğitimlerini bunlara mı teslim edeceğiz?