İçişleri Bakanı'ndan Baskın Oran'a: Kendisini ilim adamı diye pazarlayan uşak

Baskın Oran, "Yetmez ama evet" diyerek bir dönem desteklediği iktidarın İçişleri Bakanı tarafından, "Kendisini ilim adamı diye pazarlayan uşak" sözleriyle "ödüllendirildi".

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dönem iktidara desteğiyle bilinen "Yetmez ama evetçi" Baskın Oran'a "Kendisini ilim adamı diye pazarlayan uşak" ifadelerini kullandı.

Baskın Oran, "Kürtler üzerine bazı trajikomik deneyler" yazısında "Uygulamalar vs. demiyorum, “deneyler” diyorum. Herhangi bir ülkedeki özel bir grubu bütünüyle çileden çıkarmak için ancak böylesine laboratuvarımsı deneyler yapılabilir de ondan. Allah’ın lütfu” 15 Temmuz darbeparodisinden bu yana yaşanmışları alacağım yalnızca. Yorum da yapmayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Oran'ın yazısı üzerine Soylu, Twitter hesabından açıklama yaptı. Oran hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Soylu, "Kendisini ilim adamı diye pazarlamış, yazısının her kelimesini alçakça kurgulamış bir uşak. Baskın Oran hakkında suç duyurusunda bulunuyorum" ifadelerini kullandı.