Hulusi Akar'ın 'ürkütücü' dediği komutandan önemli iddia: Görevi bizzat Zekai Aksakallı'dan aldım

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın darbe girişimi anlatırken "ürkütücü" dediği asker Kurmay Albay Fırat Alakuş, "FETÖ ile ne ilgim ne de irtibatım var. Genelkurmay Başkanlığının emniyetini sağlamak için emir komuta içinde görevimi icra ettim. Ben ve timimin darbeciler tarafından tuzağa düşürüldüğüne inanıyorum" ifadelerini kullandı. Alakuş, emri Zekai Aksakallı'dan…

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın "Kapıdan çıktığımda tam taçhizatlı, kafasında çelik miğfer ve silahlı bir şekilde, ürkütücü bir yüz ifadesi ile karşıma çıkan asker şahıs dikkatimi çekti" dediği Kurmay Albay Fırat Alakuş mahkemede ilk savunmasını yaptı.

Hürriyet'in haberine göre, suçlamaları kabul etmeyen Alakuş, "Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı duran bütün terör örgütlerine karşı mücadele ettim. FETÖ ile ne ilgim ne de irtibatım var. Menfur darbe girişimini kim, kimler, ne zaman, ne şekilde planladı bilmiyorum. Darbe teşebbüsünde doğrudan ya da dolaylı bir şekilde icraatım olmadı diye düşünüyorum. Genelkurmay Başkanlığının emniyetini sağlamak için emir komuta içinde görevimi icra ettim. Ben ve timimin darbeciler tarafından tuzağa düşürüldüğüne inanıyorum" dedi.

ZEKAİ AKSAKALLI İDDİASI

Sanık Alakuş, kendisine verilen görevin "Alınan bir istihbarat dayalı olarak terör örgütlerinin muhtemel bir eylemeni karşı genel kurmay başkanlığının takviye edilmesiydi. Görevi bizzat ÖKK Komutanı Zekai Aksakallı'dan aldım. Görevin detayını ise Albay Ümit Bak'tan öğrenmem söylendi" diye konuştu.

Aksakallı, bizzat AKP'nin talimatıyla El Bab operasyonunu yürüten komutan olmuştu.