Hrant Dink katledileli 11 yıl oldu...

Katilleri ayan beyan ortada olan bir cinayet Hrant Dink cinayeti... 11 yıl önce bugün Agos gazetesi önünde vurulan Hrant'ın katilleri hâlâ cezalandırılmadı.

Haber Merkezi

19 Ocak 2007... Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilişinin 11. yılı bugün.

Dink cinayeti, tetikçisinden iktidar bloğuna varana dek işlenmiş bir cinayet olarak 11 yıldır katillerinin cezalandırılmasını bekliyor. Dönemin AKP-Cemaat iktidar bloğu tarafından tepeden tırnağa örgütlü işlenmiş bir cinayetin davası, günümüzde, AKP iktidarının cinayetteki sorumluluğunu tetikçi cemaatçilerin üzerine yıkarak kurtulmaya çalıştığı bir evrede.

11 yılda cinayette sorumluluğu olan tüm isimler bin bir uğraş sonucu ortaya çıkarıldı neredeyse. O kadar çok yazıldı, o kadar çok haykırıldı ki... Dink'in katilleri herkesin malumu. Ancak koskoca cinayet, yıllardır bir açılıp bir kapatılan davalarla oyun yerine döndürülmüş, takibi zor bir yılan hikayesine çevrilmiş, kimin sanık kimin yargıç olduğu belirsizleşmiş ve kamuoyunun ilgisini kaybettiği bir hale getirilmiş durumda.

AKP'yle cemaatin kirli hesaplaşmalarının parçası haline getirilen bir dava Hrant Dink cinayeti... Katillerin katilleri "yargıladığı" değil, tüm katillerin yargılanabildiği bir davayla ancak adalet mümkün...

Hrant Dink, bugün vurulduğu yerde, vurulduğu saatte, Agos Gazetesi önünde saat 15.00’te anılacak.