HDP'den 'Adalet Nöbeti' açıklaması

Aralarında HDP Sözcüsü Osman Baydemir'in de bulunduğu 5 kişilik HDP heyeti, Anayasa Mahkemesi içinde Adalet Nöbeti'ne başladı.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde yaptığı açıklamada, "Eş genel başkanımız Selahattin Demirtaş ve 10 milletvekilimiz, tamı tamına 306 gündür, hukuksuz bir şekilde siyasal iktidar tarafından hükümetin talimatıyla adeta rehin tutuluyor. Eş genel başkanımızın halen duruşması dahi yapılmış değil. Geciken adalet, adalet değildir" dedi.

HDP heyeti basın açıklamasının ardından AYM Başkanı ile görüşme talebinde bulundu. DHA'nın haberine göre, görüşme talebine cevap verilmemesi üzerine HDP heyeti AYM içerisinde Vicdan ve Adalet nöbeti başlattı.

HDP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Milletvekillerimiz Anayasa Mahkemesi binası içinde Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne başladı
Parti Sözcümüz Osman Baydemir, Kadın Meclisi Sözcümüz Dilan Dirayet Taşdemir, Grup Başkanvekilimiz Ahmet Yıldırım, Adana Milletvekilimiz Meral Danış Beştaş ve İstanbul Milletvekilimiz Garo Paylan'dan oluşan heyetimiz Anayasa Mahkemesi önünde yaptıkları açıklamadan sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı ile görüşme talebinde bulunmuştur. Bu talebe henüz cevap verilmemiştir.
Heyetimiz, Eş Genel Başkanlarımız ve tüm milletvekillerinin haksız ve hukuksuz tutukluluğu hususunda hukukun tecelli etmesi ve Anayasa Mahkemesinin ulusal ve uluslararası içtihatlara uygun bir karar alması için Anayasa Mahkemesi içinde Vicdan ve Adalet Nöbeti başlatmıştır.