HDP ve DBP binalarına polis baskını

HDP ve DBP'nin Malatya il binalarına sabah saatlerinde polis baskın düzenledi. Parti binalarında aramalar devam ederken, HDP ve DBP eş başkanları gözaltına alındı. Antep'te yapılan ev baskınlarında da 7 kişi gözaltına alındı.

Malatya'da aynı binada bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il örgütü eş başkanlıklarına sabah saatlerinde polis baskın yaptı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre baskın yapılan parti binalarında başlatılan aramalar halen devam ederken, HDP il eş başkanı Perihan Yücekaya, DBP il eş başkanı Mahmut Bilgiç, HDP Battalgazi eski eş başkanı Abuzer Adıyaman ile Halise Kızıl, Sibel Yaylagül ve Bülent Karataş isimli yurttaşlar gözaltına alındı. 

Baskınların gerekçesi öğrenilemezken, gözaltıların artabileceği belirtildi. 

ANTEP'DE YEDİ GÖZALTI

Antep'in merkez Şahinbey ilçesi Karayılan, Beydilli ve Akdere mahallelerinde çok sayıda eve polis baskın düzenledi. Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanı Mehmet Uğurlu, Ömer Kazak, Sefik Sondu, Seyit Rıza Demir, Azad İder gözaltına alındı. 

Kentin Nizip ilçesinde ise Serhat Bayer ve Talip Kılıç gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen yurttaşlar, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.