Hastane personeline ve tüm aile bireylerine detaylı fişleme

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilginç bir fişleme uygulaması başladı. Personelin eşinin ve çocuklarının okuduğu tüm okullar, aile bireylerinin sosyal medya hesapları, abone olunan dergi ve gazeteler, Bank Asya hesabının açılış tarihi ve miktarı, üye olduğu dernek ve sendikalar teker teker kayıt altına alınmaya başladı.

Haber Merkezi

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan personelin çocuklarının okuduğu okullar, kendisinin ve çocuklarının sosyal medya hesapları, Bank Asya'da hesabı olup olmadığı, üyesi olduğu dernekler, Kurban bayramlarında deriyi hangi yıl hangi kuruma verdiği konusundaki bilgiler fişlenmeye başladı. 

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde personele dağıtılan bilgi formlarında ilginç sorular yer aldı. Personelin eşinin okuduğu tüm okullar, hangi yıllarda eğitim gördüğü, çocuklarının ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite bilgileri, kendisini, eşinin ve çocuklarını Facebook, Twitter, Instagram hesapları, Bank Asya'da hesabı varsa hesabın açılış tarihi, yatırıdğı paranın miktarı, Aktif Sen üyesi olup ulmadığı, Kurban derilerini hangi yıl hangi kuruma verdiği, abone olduğu gazete ve dergiler teker teker soruldu. 

Formun altındaki şu ibare de dikkat çekti: "Yukarıdaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olduğunu beyan eder, aksine bilginin tespit edilmesi halinde TCK ve 657 sayılı yasaya göre ceza verilmesini kabul ederim."