Hastaları, hukuksuzca açığa alınan Doktor Asuman Doğan'a sahip çıktı

Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yaparken AKP tarafından görevden alınan Doktor Asuman Doğan'ın hastalarının hazırladığı destek mektupları okundu.

soL - Ankara

Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yaparken AKP tarafından görevden alınan Doktor Asuman Doğan'ın açığa alınmasının 45. gününde, hastane önünde basın açıklaması yapıldı.

Ankara Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi ile birlikte düzenlenen açıklamada söz alan Dr. Asuman Doğan, "24 yıldır ben bu devlete hizmet ediyorum. Ne olduda devlet beni OHAL'den sonra farketti. Ben emeğimle buraya gelmiş bir insanım. Nasıl hastalar arasında bir ayrım yapmadıysam, hiçbir siyasi erke de biat etmedi. O yüzden kimsenin benim emeğimi yok saymaya, benim yıllarımı bir kalemde silip atmaya hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

Doğan'ın konuşmasının ardından, kendisi için hastaları tarafından yazılan mektuplar okundu. 

Açıklamaya katılan bir hasta ise, Dr. Asuman Doğan'la ilgili "Asuman hocamız nasıl değerli bir doktordur herkes bilir. Bir an önce göreve dönmesini istiyoruz, tedavi olma hakkımız elimizden alınıyor" ifadelerini kullandı.