GSS prim borcu olanlar muayene ediliyor ancak reçeteyi SGK ödemiyor!

Genel Sağlık Sigortası (SGG) prim borcu olan vatandaşlar, hastanelerde muayene olabilecekler ancak yazılan reçetelerdeki ilaçları eczanelerden "ücret ödeyerek" alabilecekler.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, Bakanlar Kurulu kararına göre Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşların hastanelerde muayene olabileceğini ancak yazılan reçetelerdeki ilaçlarını eczanelerden ücretli olarak alabileceklerini belirtti. Bu durumun kendilerinden kaynaklı olmadığını söyleyen Saydan, "Muayene olabilirsiniz ama yazılan reçeteler SGK tarafından ödenmemektedir" dedi. 

CHA'da yer alan habere göre, TEİS Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan açıklamasının devamında, “Tedavi, muayene ve ilaç temini ile bir bütündür. Yapılan yasal düzenleme ile hastalara ‘muayene ol ama ilacına karışmam’ demek kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. GSS prim borcu olan vatandaşlarımız hastalandıklarında muayene olabilirler ama yazılan reçeteler eczanelerimizden maalesef ücretli olarak verilebilmektedir. Bu durum bizlerden kaynaklanmamaktadır. Muayene olabilirsiniz ama yazılan reçeteler SGK tarafından ödenmemektedir” diye devam etti.

BAKANLAR KURULU KARARI NE DİYOR? 

Kamuoyunda prim borcu olanların muayene olmalarını sağladığı bilinen son Bakanlar Kurulu kararı ile genel sağlık sigortalısı olup, sağlık hizmeti alamayan kişiler ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler Sağlık Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda 31 Aralık 2015 tarihine kadar ücret ödemeden ayakta ve yatarak sağlık hizmeti alabilecek olup, bu uygulamaya vakıf üniversite sağlık tesisleri ile özel sağlık tesisleri dahil değil.