'Gözaltındayken sadece Adil Öksüz'de telefon vardı'

TSK'nin hava kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ün gözaltında bulunduğu sırada yanında telefonu olduğu iddia edildi.

Darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davanın 23. celsesine başlandı. 

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, sanık avukatları, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığının da arasında bulunduğu bazı müştekilerin avukatları ile bazı müştekiler katılıyor.

'KİM KAPAT DEDİ'

Duruşmada, oğlu darbe girişimi sırasında bazı komutanların İstanbul'dan Akıncı Üssü'ne kaçırılmasında görev yaptığı öne sürülen ve darbe sonrasında 17 Temmuz'da firari Adil Öksüz'e ait telefondan aranarak 3 kez görüşme yaptığı iddia edilen sivil sanık Hasan Balcı'nın çapraz sorgusu tamamlandı.

Sanık Balcı, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz  Kurumları kampüsündeki salonda görülen duruşmada avukatların ve bazı sanıkların  sorularını yanıtladı. Soru üzerine, darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz 2016 günü neler yaptığını anlatan Balcı, büyük oğlu Gökhan Balcı'nın o gün normal  mesaisinden çıkıp eve geldiğini söyledi.

 

Daha sonra Balcı'nın oğlu sanık Halil Burak Balcı söz aldı ve o günün tanığı olarak olayı anlatmak istediğini söyledi. 

Balcı, 16 Temmuz'da gözaltına alındığını belirterek, 17 Temmuz'da Sincan Adliyesinde gözaltı sırasında mahkemeye çıkarılmadan önce Jandarma Başçavuş Osman Gök'ün mahkemeye çıkacaklarını ifade ederek, avukatlarını arayabileceklerini söylediğini belirtti.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN DURUMU

Bu sırada kimsede telefon bulunmadığını, Adil Öksüz'ün telefonunu  istediğini anlatan Balcı, görevlilerin bu kişi izin verirse telefonunu  kullanabileceklerini, görüşmeleri kamera karşısında yapmaları gerektiğini  söylediğini ifade etti. Adil Öksüz'ün telefonuyla görüşme yaptıktan sonra "Kullanabilirsiniz."  diyerek kendisine verdiğini savunan Balcı, telefonla kameranın önüne geçtiğini, babası Hasan Balcı'yı 3 kez aradığını, tanıdığı tek avukat olan eşinin amcasına mesaj çektiğini savundu.   

Kendisinden sonra iki kişinin daha aynı telefonu kullandığını ileri süren Balcı, ardından telefonun alınarak poşete geri konulduğunu söyledi.