Gözaltında tutulan ÖDP'li Onur Kılıç hakkında 'suç' üretilmeye çalışılıyor

ÖDP'li Onur Kılıç'ın geçen hafta gözaltına alınması sonrası sahte hesaplarla suç delili yaratılmaya çalışıldığı öğrenildi.

İzmir'de gözaltına alınan ÖDP'li Onur Kılıç'a "Türkiye Halk Savaşı" isimli sahte bir hesap üzerinden kumpas kurulduğu ortaya çıktı.

BirGün'ün haberine göre, Onur Kılıç’a İzmir Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgusunda sahte hesap paylaşımları soruldu. Söz konusu hesabı Onur Kılıç’ın yönettiği öne sürüldü. Gençlik Muhalefeti logosuyla birçok kişi hakkında tehdit içerikli mesajlar yayımlayan hesabın yaptığı paylaşımların Onur Kılıç’a ait olduğu iddia edildi.

Kılıç söz konusu paylaşımla ilgili herhangi bir ilişkisinin olmadığını ısrarla söylemesine rağmen benzer sorular yinelendi.

Provokatif paylaşımların yapılmaya başlanmasından kısa bir süre sonra yaklaşık iki hafta önce söz konusu hesap ile ilgili Gençlik Muhalefeti resmi hesabı Twitter’a şikayette bulundu. Yapılan şikayetle hesabın kapatılması sağlandı.

Onur Kılıç’ın avukatı Atakan Güngör ise, söz konusu hesabın IP’sinin bulunması için yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti

ÖDP'DEN AÇIKLAMA

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu, yaptıkları yazılı açıklamaya Kılıç'ın serbest bırakılması çağrısında bulundu. "FETÖ" yöntemleriyle muhaliflere yönelik kurulan bu tuzakların işaret edildiği yazılı açıklamada, "Bu provokatif hesabın gerçek sahiplerinin ortaya çıkması için savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu hesabı açan ve paylaşımlarda bulunan her kimse IP numaraları tespit edilerek açıklığa kavuşturulmalıdır. Bu kumpasın peşini bırakmayacağız" denildi.