Gözaltına alınan akademisyenin babası: Sosyalist kimliği olduğu için aldılar...

İstanbul Üniversitesi'nde yapılan operasyonda gözaltına alınan Taylan Eren’in babası Hamit Demir, “Sosyalist kimliği olan bir kişiyi gözdağı için gözaltına aldılar” dedi.

Cemaat operasyonu kapsamında 5 gündür gözaltında tutulan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Araştırma Görevlisi, Eğitim-Sen üyesi Taylan Eren Yenilmez’in (33) babası tiyatro sanatçısı Hamit Demir, “Taylan Eren adından da anlaşılacağı üzere sosyalist kimliği olan bir kişidir. Muhalif kimliği ve o süreçteki net tavrı nedeniyle gözaltına alındığını düşünüyorum” diyerek süreci eleştirdi.

Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin haberine göre, oğlunun devlet bursu ile Hollanda’ya doktoraya gittiğini, bu sırada Gezi Parkı direnişinin başladığını ve yurtdışından dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup yazdığını anımsatan Demir “Gezi olayları sırasında Hollanda’da akademik çalışmalarını sürdürerken daha fazla duramıyorum diyerek dönemin Başbakanı Erdoğan’a açık mektup yolluyor. Sonrasında üniversitedeki görevine başlaması gerekirken sırf bu yüzden keyfi olarak başlatmıyorlar, dava ile göreve başlıyor” diye konuştu.