Görmez: Yaz Kuran kursları milletimizin geleceğini inşa etmeye yöneliktir!

Camilerde yaz Kuran kurslarının başlaması nedeniyle açılış töreni düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Yaz Kuran kurslarımız milletimizin geleceğini inşa etmeye yöneliktir. Camiye kursa gelen çocuklar Allah'ın misafirleridir" dedi.

DHA

Camilerde yaz Kuran kurslarının başlaması nedeniyle açılış töreni düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Yaz Kuran kurslarımız milletimizin geleceğini inşa etmeye yöneliktir. Camiye kursa gelen çocuklar Allah'ın misafirleridir" dedi. 

Yaz Kur’an kurslarının başlaması vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği açılış programına Ankara’nın çeşitli ilçelerinden yüzlerce çocuk götürüldü.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaz Kuran kurslarını son derece önemli bulduklarını kaydederek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hizmetleri arasında en önem verdikleri hizmetin, geleceği inşa eden yaz kursları olduğunu belirtti.

"YAZ KURSLARIMIZ MİLLETİMİZİN GELECEĞİNİ İNŞA ETMEYE YÖNELİKTİR"

Görmez şunları söyledi: "Bütün hizmetlerimiz daha çok bugünü inşa etmeye yönelikken, yaz kurslarımız milletimizin geleceğini inşa etmeye yöneliktir. Tarih sahnesinde bize süreklilik kazandıran, kimliğimizin mayası olan yüce dinimizi ve yüce kitabımızı öğretme imkanı verdiği için, ülkemizin her köşesinden çocuklarımızı buluşturan Allah'ın varlığı ve birliğinde onları buluşturan, sevgili Peygamberimizin sevgisinde onları buluşturan bir duygu birlikteliği inşa ettiği için Diyanet İşleri Başkanlığının yaz kursları hizmeti çok çok önemlidir."

"DİN ÖĞRETİMİ BAŞKA DİN EĞİTİMİ BAŞKADIR" 

Görmez, "Din öğretimi başkadır din eğitimi başkadır. Din öğretimi sadece din konusunda çocuklarımızı bilgilendirir. Ancak din eğitimi çocuklarımızın aynı zamanda dinin o yüce değerlerini yaşamayı, o değerlerle birlikte yükselmeyi, o değerlerle birlikte yücelmeyi öğreten bir eğitimdir" diye konuştu.

"CAMİYE GELEN ÇOCUKLARIMIZ ALLAH'IN MİSAFİRLERİDİR"

Görmez, "Camiye gelen çocuklarımızı Allah'ın misafirleri olarak kabul etmeliyiz. Onlara karşı cami içerisinde, elbette büyük olarak öğreteceklerimiz vardır ancak sevgiyi şefkati elden bırakmayalım. Onların zihninde camiye yönelik küçük bir yanlışın dahi kalmasına izin vermeyelim. Eğer biz büyükler camilerde saf tutup namaza durduğumuzda arkadan çocuk cıvıltıları gelmiyorsa geleceğimizden endişe etmeliyiz. Bilakis bu cıvıltıları zikir gibi görmeliyiz. Caminin tesbihatıdır o sesler. Camileri cennet bahçelerine çevirmek istiyorsak çocuklarımızla doldurmalıyız camilerimizi" dedi.