Görevden alınan dekan: Rektör başarıyı kıskandı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, görevden alınması ile ilgili Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ı suçlayarak "Yakında göz nakline başlayacaktık; Rektör başarıyı kıskandı” dedi.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine İstanbul Sağlık Bilimleri Fakültesi'ndeki Rektör Yardımcılığı görevinden ayrılarak RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Şaban Şimşek, görevden alınmasında bir hukuksuzluk olduğunu iddia etti.

"Cumhurbaşkanımız son ziyaretinde benimle yakından ilgilendi. Kendisini uğurlamaya gittiğimde benimle çok yakından ilgilendi ve verdiğim notu danışmanına değil kendi cebine koydu" diyen Şimşek, "Pazartesi günü rektör beni çağırdı ve istifamı istedi. Ben de 'beni buraya Cumhurbaşkanı gönderdi' dedim, aradan 24 saat geçmeden YÖK yazışması, kurul toplanması ve dekanlık hatta doktorluktan atılmam yazısı geldi. Tabii bunu Vali, Rektör ve birileri başardı. Adaba uymayan, hukuksuz bir idam gerçekleştirildi” dedi.

Şimşek, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gelecek ay göz naklinin başlatılacağını dikkat çekerek “Bunun alt yapısını yapmıştım. Rektör hukuk bilmiyor ve densiz bir kişiliğe sahip, hakkımda herhangi bir disiplinsizlik suçu yok. Hukuk yolları açık ancak böyle insanlarla hukuk yolu ile uğraşmam. Ben devlet olmak için savaş veriyorum. Böyle bir yönetim şekli olamaz. Küçük ve yetersiz kişiler devletin içinde oldukça devlet büyümez. Rektör ile meselelere bakışımız farklı” şeklinde konuştu.