Görev Altan Tan'a düştü: Şeyh Said'e 'İngiliz ajanı' diyen alçaklar...

AKP'nin astığı Şeyh Sait pankartları gün içinde tepki çekince "partimizle ilgisi yok" açıklaması gelmişti. Başlayan Şeyh Sait tartışmasına ilişkin açıklamada bulunan HDP'li Altan Tan, "Şeyh Said ve arkadaşlarının Diyarbakır'ın göbeğinde Dağkapı Meydanı'ndaki mezarları 92 yıldır ailelerine teslim edilmedi. Başlarında bir Fatiha okunamıyor" dedi.

AKP'nin Şeyh Sait pankartlarını gelen tepkiler üzerine toplatması sonrası bir Şeyh Sait açıklaması da Altan Tan'dan geldi. 

Tan, AKP'nin pankartına destek vererek "Başlarında bir Fatiha okunamıyor" derken, "Ak Parti Diyarbakır Caddelerine 'Her Evet Şeyh Said ve arkadaşlarına bir Fatiha'dır' pankartı astı. Şeyh Said ve arkadaşlarının Diyarbakır'ın göbeğinde Dağkapı Meydanı'ndaki mezarları 92 yıldır ailelerine teslim edilmedi. Başlarında bir Fatiha okunamıyor. Şeyh Said'in mahkeme tutanakları 4 yıldır arşivden tasnif edildi.Latin harflerine çevrildi. 7sefer müracaat ettim Meclis Başkanı yayınlamıyor. Şeyh Said'e 'İngiliz ajanı' diyen alçaklar İngilizlerle anlaşarak İmparatorluğu paramparça eden ittihatçı artıklarıdır" ifadelerini kullandı.