Gökçek'ten Yargıtay üyelerine büyük kıyak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yargıtay üyelerinin yönetiminde olduğu kooperatif için yeni bir düzenlemeye gitti, 25 olan konut sayısını tam 390’a çıkardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Yargıtay üyelerinin yönetimindeki kooperatife büyük "kıyak" yaparken, 23 bin metrekarelik araziye verilen imar artışı ile 25 olan konut sayısı tam 390’a çıkarıldı

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 14 Şubat günü yaptığı plan değişikliği ile dikkat çeken bir imar artışına imza attı. Gölbaşı İncek Mahallesi'nde toplam 23 bin 729 metrekarelik 2 yapı adası, 2009 yılındaki onaylanan planlarda “kentsel dönüşüm ve gelişim proje” alanı içinde kalıyordu. Emsali yani inşaat hakkı 0.33 olan iki parsele toplam 25 adet konut yapılması mümkündü. 14 Şubat günü yapılan plan değişikliği ile 0.33 olan emsal 2'ye çıkarıldı, yükseklik serbest bırakıldı. Toplam konut sayısı 15 kat artırılarak 25'ten 390'a çıkarıldı.

Arazide konutlarla birlikte veya ayrı ayrı ticari birimler de yer alabilecek. Bu ticari birimler büro, ofis, lokanta, kafe, banka, eczane, çarşı, market, kurs, dersane, sinema olarak belirlendi. Ayrıca iki yapı adası birleştirilerek arazinin İncek Bulvarı'ndan cephe alması sağlandı. Eski planda bulvara cephesi olan parselde yer alan park, parsellerin kuzeyine taşındı.