Gaziantep'te düğüne bombalı saldırı

Gaziantep'te bir düğüne bombalı saldırı yapıldı. Antep Valiliği'nden yapılan son açıklamada 50 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçesi'nde Akdere Mahallesi'nde sokakta yapılan kına gecesinde kalabalığın arasına karışan canlı bomba saldırısında valilikten yapılan ilk açıklamaya göre 22 kişi hayatını kaybetti, 94 yaralı var. Valiliğin son açıklamasında hayatını kaybedenlerin sayısının 50'ye yükseldiği belirtildi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AA'ya yaptığı açıklamada olayla ilgili "Menfur terör saldırısı" dedi.

NTV'ye konuşan AKP Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, "Yaralılarımız var, şehitlerimiz var. Mahalle düğününde gerçekleşiyor olay. İlçemiz merkez bir ilçe, burada yapılan saldırıda canlı bomba olduğu düşünülüyor, gelen bilgiler bu yönde" dedi.

Şamil Tayyar, bir televizyon kanalındaki telefon bağlantısında gelen 100’ün üzerinde yaralı olduğunu aktardığı, saldırının ilk gelen bilgiler doğrultusunda IŞİD’in yaptığını kaydederek; "Sanıyorum 100’ün üzerinde yaralı var. Bunların içerisinde durumu çok ağır olanlar var . İlk gelen bilgiler DAEŞ’in yaptığı. Ülkemize geçmiş olsun diyorum. İnşallah bu gelen ilk bilgiler doğru değildir. Bu saldırının yaşandığı yer daha çok Doğu’dan göç edenlerin yaşadığı bölge. Yani çoğunlukta Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölge. Belli sayıda ölü olduğu şeklinde de bilgiler geliyor" dedi.

VALİLİK: 50'YE YÜKSELDİ

Gaziantep Valiliği yaptığı son açıklamayla yaşamını yitirenlerin sayısının 50'ye yükseldiğini açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de "Kime hizmet ettiği belirsiz teröristler Gaziantepime saldırdı. Başımız sağolsun. Sayın Valimiz net bilgileri verecektir. Provokasyona gelme" açıklaması yaptı.

NTV yayınına katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada ölü sayısının artabileceğini söyledi ve şöyle konuştu:  "Bir düğün yerine böylesine bir saldırı insanlık tarihine eşi benzeri görülmemiştir. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Milletimizi oynanan oyunu görüyor, biliyor"

YAYIN YASAĞI

NTV'de yer alan habere göre RTÜK, Gaziantep'teki saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.

GÖRGÜ TANIKLARI 2 KİŞİNİN KAÇTIĞINI İDDİA ETTİ

DHA'nın haberine göre görgü tanıkları, canlı bombanın yanında 25 yaşlarında 2 kişi ile geldiği, patlamanın ardından da olay yerinden kaçarak uzaklaştığı iddia edildi. Polis ekipleri, kaçtığı iddia edilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattığı belirtildi.
 

Olay yerinden ilk görüntüler: