Galatasaray'ın koreografisi hakkında soruşturma başlatıldı iddiası

Galatasaray taraftarlarının kale arkasında hazırladığı “Ayağa kalk” yazılı ve üzerinde Rocky Balboa'nın görselinin olduğu koreografi hakkında soruşturma başlatıldığı iddia edildi. Galatasaray taraftarları iddiaya tepki gösterdi.

Haber Merkezi

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray ile ezeli rakibi Fenerbahçe arasında yapılan derbi golsüz beraberlikle sonuçlandı. 

Galatasaray taraftarlarının kale arkasında hazırladıkları, üzerinde Rocky Balboa görselinin yer aldığı ve “Ayağa kalk” ifadelerinin kullanıldığı koreografi sosyal medyada ve Melih Gökçek'in kanalı Beyaz TV'de gündem oldu.

Fenerbahçeli taraftarların takip ettiği '12numara.org’ isimli hesap yaptığı paylaşımlarda, Galatasaray’ın koreografisi ile Fethullah Gülen’in "ayağa kalk" mesajı arasında bağlantı olduğunu öne sürdü.

Öte yandan sosyal medya üzerinden söz konusu pankartla ilgili soruşturma başlatıldığı iddia edildi. "Ayağa kalk" Twitter'da "Türkiye gündemi" listesine girerken, çok sayıda kullanıcı "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Galatasaray Fenerbahçe derbisinde açılan Ayağa Kalk pankartıyla ilgili soruşturma başlatıldı" ifadelerini paylaştı. 

Paylaşım şu şekilde:

Öte yandan yandaş Beyaz TV ekranlarında yayımlanan "Beyaz Futbol" programda yorumcu Ahmet Çakar, Rocky koreografisindeki 'Ayağa kalk' ifadesinin Pensilvanya göndermesi olduğunu iddia etti. Çakar, "Galatasaray kazansaydı Fenerbahçe'ye 11 puan atacaktı. Bayram değil, seyran değil hangi akla hizmet demode, kırk yıl öncesinde kalmış bir Amerikalı boksörün hayatını anlatan, 'Ayağa kalk' koreografisinin bana manasını anlatılsın. İçinde bulunduğumuz durumda Galatasaray'ın ayağa kalmasını gerektiren bir şey yok" dedi. 

ULTRASLAN'DAN TEPKİ

Galatasaray taraftar grubu ultrAslan, koreografiye yönelik eleştirilere sosyal medyadan tepki gösterdi.

Grup eski tweetleri yeniden paylaşarak koreografiyi hedef alanlara tepki gösterdi.