Fethullah Gülen'e 'mehdi' diyen hakim tutuklandı

Fethullah Gülen hakkında "mehdi" nitelemesinde bulunan eski İstanbul 18. Asliye Ceza Hakimi İrfan Karagöz tutuklandı. Karagöz, Gülen'i "mehdi" ilan ettiği karara, gördüğü rüyaları da eklediğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, haklarında gözaltı kararı verilen İstanbul ve Gaziosmanpaşa adliyelerinde görevli 135 hakim ve savcının işlemleri sürüyor.

Yurt dışına kaçan "Balyoz Planı" davası bilirkişilerinin sahtecilikten yargılandığı davayı normal duruşma tarihinden öne çekip karara bağlayan ve sanıklar hakkında dava açılamayacağını hükme bağladığı kararında, Fetullah Gülen hakkında "mehdi" nitelemesinde bulunan 18. Asliye Ceza Hakimi İrfan Karagöz'ün tutuklanmasına karar verildi. 

Bursa'da gözaltına alınan Karagöz, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, Balyoz Planı davasında bilirkişiler Erdem Alparslan, Tahsin Türköz ve Hayrettin Bahşi'nin "görevini kötüye kullanmak" suçlamasıyla yargılandığı davada verdiği gerekçeli karar yüzünden hakkında bu tür isnatlarda bulunulduğunu söyledi.

'KARARA GÖRDÜĞÜM RÜYALARI DA EKLEDİM'

Karagöz, Fethullah Gülen'i "mehdi" ilan ettiği kararı da şöyle savundu:  

"Objektifliğin dışında olmak üzere subjektif birtakım yorumlara da yer verdim. Bunlardan biri, tüm dünyada Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi olsun tüm dinlerde beklenti olarak geleceği beklenen mehdinin geleceği noktasında da bir kısım kitaplar okuyarak ve aynı zamanda televizyon ve video yayınlarını da takip etmek suretiyle karardan önceki 2-3 ay içerisinde bu şekilde subjektif öngörü ile kararda yer verdim. Ayrıca gördüğüm bazı rüyaları da eklemiştik. Bunlara katılınır ya da katınılmaz suç olur ya da suç olmaz şeklinde bir anlam yüklenmesi doğru olmaz." 

Öte yandan soruşturma kapsamında hakim Karagöz ile 2 hakim-savcı daha tutuklandı. Böylece tutuklu hakim ve savcı sayısı 63'e çıktı.