Erdoğan'ın 'Konuşmasın!' talimatına karşı Belediye Başkanı internetten konuşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "18 Mart törenlerinde konuşmayacak" diye talimat verdiği Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konuşmasını 18 Mart’ta internet üzerinden yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “18 Mart törenlerinde konuşmayacak” diye talimat verdiği Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konuşmasını 18 Mart’ta Çanakkale Belediyesinin internet sitesi ve sosyal medya hesapları ile şahsına ait sosyal medya hesapları üzerinden yapacak.

Çanakkale Belediye Meclisi’nde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve AKP Grubu Başkanıvekili Tülay Ömercioğlu arasında yaşanan tartışma sonrasında Erdoğan,"Bak şimdi yine söylüyorum. 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümü. Talimatı verdim, o gün Çanakkale belediye başkanına orada söz vermeyeceksin. Oradaki programın sahibi validir. En tepe noktada başbakandır, cumhurbaşkanıdır. Dolayısıyla seçimle bir belediye meclisine üye olarak girmiş bir meclis üyesini o meclisten kovan insan bunun bedelini ödemelidir” demişti. 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Erdoğan'ın “konuşturmayın” talimatı üzerine bu yılki konuşmasını internet üzerinden yapacak. Gökhan, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümünde gerçekleştireceğim konuşmamı, Çanakkale Belediyesi’ne ve şahsıma ait sosyal medya hesaplarından ve www.canakkale.bel.tr internet sitesi üzerinden 18 Mart 2018 saat 10:30’da izleyebilirsiniz” duyurusunda bulundu.