Erdoğan'dan deprem açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem için, "Dün geceki şiddetli depremden ciddi bir hasar çıkmaması alınan tedbirlerin etkili olduğunu göstermiştir" dedi.

Dün Ege'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depreme ilişkin Erdoğan'dan açıklama geldi.

Erdoğan, "Dün geceki şiddetli depremden ciddi bir hasar çıkmaması alınan tedbirlerin etkili olduğunu göstermiştir" dedi.

 

Erdoğan, Almanya krizine ilişkin ise, "Alman ekonomi bakanının beyanlarını şiddetle kınıyorum" dedi.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Almanya kökenli şirketler, ülkemizde en rahat çalıştığımız özel bir yere sahiptirler. Biz bugüne kadar Türkiye'de faaliyet gösteren Alman firmalarını bu zamana kadar nasıl güven altında çalıştırdıysak bundan sonra da aynı şekilde çalıştırırız. Tam aksine Türkiye'deki teröristleri Almanya'da saklayan hükümet bunun cevabını vermeli. Onun için Almanya kendine çeki düzen vermelidir. 

Alman ekonomi bakanının ülkemizdeki yatırım şirketlerini ürkütmeyi amaçlayan beyanlarını şiddetle kınıyorum. Terörle, teröre bulaşanlarla siyaseti lütfen birbirine karıştırmayın. Ben, MİT'i, İçişleri Bakanım bizzat arayıp sordum, Alman şirketleri ile ilgili soruşturma var mı? Hiçbir Alman şirketi ile ilgili bir soruşturma, araştırma yoktur, hepsi yalandır.