Erdoğan'dan Demirtaş'a açılan davaya müdahillik talebi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında "hakaret" iddiasıyla açılan davada Cumhurbaşkanı Erdoğan müdahil olma talebinde bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında "hakaret" iddiasıyla açılan davada Cumhurbaşkanı Erdoğan mahkemeye dilekçe göndererek, davaya müdahil olma talebinde bulundu. Böylelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirtaş hakkında açılan bir davada ilk kez müdahillik talebinde bulunmuş oldu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Hakkari Dağlıca’da 16 askerin yaşamını yitirmesi ardından Türkiye genelinde 400 HDP binasına yapılan saldırılara ilişkin 9 Eylül 2015'de Diyarbakır'da yaptığı konuşmada "Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği” iddiasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın yargılanmasına başlandı. Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş katılmazken, avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu. Yoklama ile başlayan duruşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davaya müdahil olma talebiyle mahkemeye gönderdiği dilekçe okunarak dava dosyasına konuldu. Mahkeme, Demirtaş hakkında İstanbul'da açılan iki davada SEGBİS üzerinden ifade verdiği için Edirne F Tipi Cezaevi'nde SEGBİS sistemine bağlantı kuramadı.

ERDOĞAN'IN TALEBİ İFADELER ALINDIKTAN SONRA DEĞERLENDİRİLECEK

Duruşma ilk olarak söz alan Demirtaş'ın avukatı Aygül Demirtaş, müvekkilinin SEGBİS üzerinden ifadesi alınması için yeni bir duruşma günü belirlenmesini talep ederek, müvekkilinin beyanı alındıktan sonra davanın esası hakkında ayrıntılı savunma yapacaklarını söyledi. Avukat Sertaç Buluttekin de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları aracılığıyla gönderdiği davaya müdahillik talepli dilekçeyi incelemek ve buna karşı beyanda bulunmak için süre talep etti.

Avukat savunmaları ardından ara kararını açıklayan hakim, Demirtaş'ın bir sonraki duruşmada SEGBİS üzerinden hazır edilmesi için Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'ne yazı yazılmasına karar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davaya müdahillik talebini Demirtaş ve avukatlarının beyanı alındıktan sonra değerlendirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı Mart ayına erteledi.