Erdoğan'dan 'ABD yargısı'na tepki: Bu kararı veren savcının kimliğini gayet iyi biliyoruz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin korumalarıyla ilgili karara tepki göstererek, "Bu kararı veren savcının kimliğini gayet iyi biliyoruz. Bu alınan kararın ne denli yanlış olduğunu sayın başkana söyledim. Temenni ederim ki bu yanlış düzelir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın korumalarının ABD'de göstericilere saldırması ülkede tartışma yaratmış, korumalara yaptırım uygulanmasına karar verilmişti.

Konuyla ilgili konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Ben 16 Mayıs'ta buradaydım. 16 Mayıs'ta buraya geldiğim zaman yanımdaki korumalar, PKK'lı göstericiler, siz onlara aktivistler diyorsunuz, polisin onlara müdahale etmediğini gördük. Büyükelçilik rezidansında da yakın mesafeden eylem yapıyorlar ve polisin engellemediğini gördük. Benim korumaların duruma müdahil olmak zorunda kaldılar. Bakın çok ilginç… Onlardan kimseyi içeriye almadılar, benim korumalarım hakkında inceleme başlattılar. Bunlar hakkında soruşturma açıyorlar. Neredesin sen ABD yargısı? Sayın Trump ile bunu görüştük, 'Takipteyim' dedi. Bu kararı veren savcının kimliğini gayet iyi biliyoruz. Bu alınan kararın ne denli yanlış olduğunu sayın başkana söyledim. Temenni ederim ki bu yanlış düzelir."